Dos informes europeus sobre la inversió industrial en R+D

EU R&D investmentLa Comissió Europea (CE) ha publicat dos nous informes sobre la inversió industrial en R+D corresponents a l’any 2012: The EU Industrial R&D Investment Scoreboard i The EU Survey on R&D Investment Business Trends.

L’EU Industrial R&D Investment Scoreboard 2012 inclou informació de les 1.500 empreses mundials més importants, 405 de les quals s’ubiquen a la UE i 14 a l’Estat espanyol. L’informe confirma la tendència global a la recuperació desprès d’un període de resultats negatius com a conseqüència de la crisi. Així, la indústria europea ha augmentat la despesa en recerca en un 8,9%. Encapçalen la llista empreses del sector de l’automobilística, la indústria farmacèutica i les tecnologies de la informació i les comunicacions. Pel que fa a Espanya, les grans empreses han augmentat la seva inversió en un 14,7%, per sobre de la mitjana europea, però cal destacar que un 70% del total d’inversió en R+D a l’Estat es concentra en tres empreses: Banco Santander, Telefónica i Amadeus.

D’altra banda, l’informe EU Survey on R&D Investment Business Trends 2012 recull dades sobre tendències empresarials en inversions R+D a partir d’una enquesta realitzada a 187 grans companyies europees. Aquestes suposen al voltant d’un 40% del total de la inversió en recerca del conjunt d’empreses que surten a l’EU Industrial R&D Investment Scoreboard de l’any 2011. Segons les conclusions de l’informe, les empreses preveuen un creixement de la inversió en una mitjana del 4% durant els pròxims tres anys.

Podeu ampliar aquesta informació al lloc web de l’Economics of Industrial Research & Innovation (IRI), de la CE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter