Informe: «Indicadors de recerca i innovació de les universitats públiques catalanes 2012»

ACUP InformeL’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) ha publicat l’informe «Indicadors de recerca i innovació de les universitats públiques catalanes 2012». Aquest document analitza els principals paràmetres per avaluar la situació de l’R+D+i al sistema universitari català: el finançament econòmic, la producció científica i la generació d’innovació via les patents, així com la creació empreses tecnològiques i estructures de transferència.

El contingut de l’informe revela que el 64% dels fons aconseguits per les universitats l’any 2010 provenen de convocatòries competitives i un 22 % d’aquest és d’origen europeu. L’any 2012 el total de recursos aconseguits representa el 20% del pressupost conjunt de les universitats, un total de 346 milions d’euros.

Pel que fa a la producció científica, els investigadors catalans són un 80% més productius que la mitjana estatal i la qualitat de la seva producció científica se situa a l’alçada de països que aconsegueixen un alt impacte. La xifra de patents sol·licitades entre el 2007 i 2011 suposa un 14 % de les patents generades per les universitats espanyoles, però el 34 % pel que fa a les sol·licituds amb extensió europea (EPO), i el 16 % amb extensió mundial (PCT).

L’informe conclou que el sistema de recerca català és sòlid, capdavanter a nivell espanyol i equiparable, en quant a resultats, als sistemes universitaris dels països més avançats de la UE. Tot i així, posa en evidència el retrocés al qual s’exposa degut a l’actual situació de crisi i marca com a principals reptes mantenir i millorar els resultats, a més d’ impulsar la innovació i la cultura emprenedora.

Podeu consultar l’informe complet al lloc web de l’ACUP.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter