L’Acadèmia Europea obre una subseu a l’IEC

Academia Europaea

L’Acadèmia Europea (AE) és una associació europea no governamental que agrupa uns dos mil científics i acadèmics líders en tots els àmbits del coneixement. El seu objectiu és impulsar l’aprenentatge, l’educació i la recerca mitjançant conferències, cursos, reunions, publicacions i assessorament d’experts. Fundada l’any 1988 i amb seu principal al Regne Unit, acaba d’inaugurar una segona delegació a Barcelona, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), que se sumarà a una altra la delegació oberta fa un any a Polònia.

La seu a Barcelona estarà gestionada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i les seves activitats es dirigiran a la promoció del coneixement, en especial de les ciències socials i les humanitats. A més, es convertirà en la seu de l’Acadèmia pel sud d’Europa i l’àrea mediterrània i, properament, podria acollir també la Young Academy of Europe (YAE), una associació de joves científics d’àmbit europeu.

L’obertura d’aquesta nova seu és un projecte impulsat fa un any per la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”. Podeu ampliar aquesta informació al lloc web de l’AE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter