Tracker, la nova eina de la xarxa MedOANet, supervisarà els progressos de l’accés obert

La Mediterranian Open Access Network (MedOANet) és un projecte finançat per la Comissió Europea (CE) per a potenciar les polítiques, estratègies i estructures comuns d’accés obert a la informació científica en el Sud d’Europa. Recentment, MedOANet ha llançat l’eina en línia Tracker amb la finalitat d’observar l’evolució dels progressos de l’accés obert en els països que formen part del projecte: Grècia, Turquia, Itàlia, França, Espanya i Portugal. La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) n’és el coordinador a Espanya.

Tracker reuneix informació de revistes; repositoris; i polítiques institucionals, dels organismes finançadors i dels editors, que representen les activitats d’accés obert. L’eina obté la informació de serveis com DOAJ, SHERPA/ROMEO, SHERPA/Juliet, OpenDOAR i ROARMAP, i mostra el creixement dels diversos tipus d’activitats i polítiques d’accés obert en forma d’indicadors numèrics. A més, permet comparar les tendències en l’àrea mediterrània i el creixement anual d’aquests recursos.

Per a més informació, podeu accedir a l’Open Access Tracker de MedOANet. També podeu consultar les diverses entrades publicades sobre accés obert al Blog de l’OR-IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter