Els instituts d’investigació sanitària de Catalunya lideren els projectes de l’Acción Estratégica de Salud

ISCIIIL’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) ha publicat la resolució definitiva de la convocatòria 2012 de projectes d’investigació de l’Acción Estratégica de Salud (AES), amb un import total de 67,8 milions d’euros. Malgrat una certa davallada percentual respecte a la convocatòria anterior, Catalunya continua encapçalant els resultats estatals. D’altra banda, el País Valencià i les Illes Balears han augmentat el nombre de projectes atorgats.

Els centres de recerca catalans han obtingut 229 projectes, un 31,1 % dels 736 concedits (l’any 2011 va obtenir un 37,5 % del total). Aquestes dades confirmen el lideratge de Catalunya, seguida de Madrid (26,4 %), Andalusia (8,8 %) i el País Valencià (6,9 %). A més, les Illes Balears han rebut 17 projectes, xifra que suposa un 2,3% estatal i que duplica el percentatge de l’any anterior.

En nombre absolut de projectes concedits, a les 20 primeres institucions espanyoles n’hi ha 6 catalanes (totes entre les 10 primeres), 2 valencianes i 1 balear:
Fundació Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d’Hebron (FIR-HUVH): 32 projectes.
Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS): 29 projectes.
Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica: 23 projectes.
Fundació Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL): 19 projectes.
Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau): 17 projectes.
Fundació Institut Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM): 16 projectes.
Fundació d’Investigació Sanitària de les Illes Balears Ramon Llull (FISIB): 14 projectes.
Fundació per a la Investigació de l’Hospital La Fe: 13 projectes.
Fundació Investigació Clínic de València – Institut d’Investigació Sanitària (INCLIVA): 13 projectes.

Respecte a la taxa d’èxit per comunitats autònomes, la mitjana estatal és d’un 35,1% de projectes atorgats respecte als sol·licitats. Tots els territoris de llengua i cultura catalanes es situen per sobre de la mitjana: les Illes Balears (44,7%), el País Valencià (38,4%) i Catalunya (37,8%).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’AES, així un informe de l’ISCIII o les altres entrades sobre el tema publicades al bloc.

Una resposta a Els instituts d’investigació sanitària de Catalunya lideren els projectes de l’Acción Estratégica de Salud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter