Catalunya segueix liderant les ERC Advanced Grants

ERCL’European Research Council (ERC) ha publicat la resolució de la convocatòria 2012 del programa ERC Advanced Grants. Com va succeir a les quatre convocatòries anteriors, Catalunya s’ha situat al capdavant de l’Estat espanyol, ja que ha rebut 9 dels 15 projectes atorgats. D’altra banda, el País Valencià n’ha obtingut 1. Els beneficiaris d’aquests ajuts d’excel·lència reben un màxim de 3,5 milions d’euros (M€) per desenvolupar recerques de gran abast, innovadores i de fins a 5 anys de durada.

La convocatòria de les ERC Advanced Grants està adreçada als millors investigadors ja consolidats (la mitjana d’edat dels científics és de 51 anys) i de qualsevol nacionalitat, amb l’objectiu de donar suport a treballs de recerca iniciats que destaquin per la seva ambició i originalitat. Les 2.300 sol·licituds rebudes per l’ERC s’han avaluat exclusivament per criteris d’excel·lència científica. Així, la convocatòria 2012 ha reconegut 302 investigadors de 32 nacionalitats que treballen a universitats i institucions de recerca de 24 països europeus. El repartiment dels 302 projectes (680 M€) per grans camps científics és el següent: Physical Sciences & Engineering (PE, 45%); Life Sciences (LS, 36,7%); i, per últim, Social Sciences & Humanities (SH, 18,3%)

Dels 15 projectes d’institucions espanyoles, Catalunya n’ha obtingut 9 (6 de PE i 3 d’SH), Madrid, 5 (2 de PE, 2 de LS i 1 de SH) i el País Valencià, 1 (LS). Des de l’any 2008, s’han concedit 1.382 ERC Advanced Grants per un import global 2.962 M€. Espanya ha rebut 69 projectes (5% del total), dels quals 37 per Catalunya (2,7%) i 3 per al País Valencià (0,2%).

Per institucions dels territoris de llengua i cultura catalanes, la distribució de la convocatòria 2012 és el següent:
Universitat Pompeu Fabra (UPF): 2 projectes
Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS): 1 projecte
Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE): 1 projecte
Institut de Català d’Investigació Química (ICIQ): 1 projecte
Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA, CSIC): 1 projecte
Institut de Neurociències d’Alacant (IN, CSIC-UA): 1 projecte
Markets, Organizations and Votes in Economics (MOVE): 1 projecte
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): 1 projecte
Universitat de Barcelona (UB): 1 projecte

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ERC o les entrades sobre aquest tema publicades a aquest bloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter