L’OECD observa una modesta recuperació de la despesa interna en R+D

OECDLes darreres estimacions de l’Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) sobre la despesa interna total en R+D indiquen que la modesta recuperació iniciada l’any 2010 continuà el 2011, després de la caiguda rècord del 4,5 % de 2009. Així, la despesa en R+D va créixer un 1,3 % l’any 2010, impulsada sobretot pels sectors de l’educació superior i de les administracions públiques, mentre que l’R+D empresarial només va augmentar un 0,5 %. Les dades de l’any 2011 encara no estan completes però les estimacions preliminars mostren un taxa global de creixement del 1,8 %.

Per sectors, l’any 2011 l’OECD constata un creixement sostingut de l’educació superior, una desacceleració de la despesa governamental i una recuperació gradual de les empreses. Per grans àrees geogràfiques, la UE27 va créixer un 2,7 %, impulsada sobretot pel sector empresarial (3,5 %). D’altra banda, l’R+D nord-americana va disminuir un 0,5 %, si bé es va frenar la caiguda de la despesa empresarial en R+D (-2,5 % l’any 2010, -0,4 % l’any 2011).

La font d’informació de l’OECD és la base de dades Main Science and Technology Indicators (MSTI), que reflecteix el nivell i l’estructura dels esforços en ciència i tecnologia a partir de l’any 1981. Pel que fa l’abast geogràfic, conté les dades dels membres de l’OECD, a més de la Xina, Argentina, Romania, Rússia, Singapur, Sudàfrica i Taiwan. El conjunt d’indicadors de MSTI inclouen els recursos dedicats a R+D, les patents, la balança de pagaments tecnològics i el comerç internacional en indústries intensives en R+D.

Per a més informació, podeu consultar la base de dades MSTI, així com altres entrades sobre el tema publicades a aquest bloc.

Una resposta a L’OECD observa una modesta recuperació de la despesa interna en R+D

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter