Informe sobre la conservació i reutilizació de dades científiques

La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) ha elaborat un document que descriu els aspectes rellevants que intervenen en la gestió correcta de les dades de recerca en accés obert. L’Informe preliminar para la conservación y reutilización de los datos científicos en España és fruit d’un grup d’experts que forma part del projecte RECOLECTA, gestionat per la FECYT en col·laboració amb la Red de Bibliotecas Universitarias (REBIUN). El document pretén ser, en el marc de la nova Ley de la Ciencia, un referent en els aspectes de gestió, d’infraestructura tecnològica, i de bones pràctiques de l’activitat investigadora, i així mateix, presentar el panorama general de la situació espanyola.

L’informe presenta els tipus de dades de recerca (numèrics, descriptius i visuals); el format en què s’han d’arxivar; les diferents etapes de gestió i les infraestructures necessàries; i finalment, el marc legal relacionat amb la preservació i divulgació de les dades. Per a més informació, podeu disposar de l’informe des del lloc web de RECOLECTA o de la FECYT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter