Projecte ‘Maletín de recursos Género y Ciencia’

El Departament de Ciència Política i Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha publicat el Maletín de recursos Género y Ciencia, un document que conté propostes, informacions, indicadors i estratègies dirigides a la integració de la perspectiva de gènere en la recerca científica universitària. La iniciativa, dirigida per la professora Teresa Freixes, vol oferir a les universitats espanyoles  eines per a fomentar la qualitat del sistema d’investigació i innovació. Aquest recurs s’ha elaborat en el marc de la normativa europea i la Ley de la Ciencia, la Tecnología y la Innovación, que volen garantir la igualtat efectiva entre homes i dones.

El projecte, en què hi col·labora  també la Unidad de Mujeres y Ciencia (UMYC) del Ministerio de Economia y Competitividad (MINECO), és interactiu i de format digital. Els recursos que conté són els següents:

– Recomanacions que s’adopten, des de la Unió Europea (UE), amb la finalitat d’incorporar la perspectiva de gènere en la investigació científica.
– Clàusules model per a ser introduïdes en els estatuts de les universitats.
– Una guia per a les institucions científiques per tal que la transversalitat de gènere es realitzi amb criteris de qualitat.
– Un document per a poder fer presentacions públiques sobre gènere i ciència.
– Legislació i jurisprudència vigents, d’àmbit internacional, europeu, nacional i autonòmic.
– Un glossari de conceptes, per a poder identificar correctament el vocabulari científic aplicable a la perspectiva de gènere.
– Enllaços considerats d’interès sobre polítiques d’igualtat i, específicament, sobre dona i ciència.

Per a informar-vos detalladament del Maletín de recursos Género y Ciencia podeu consultar el lloc web de la UAB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter