Informe PITEC 2010: el finançament de la innovació empresarial

Informe PITEC 2010L’Observatorio Español de I+D+i (ICONO) de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) manté actualitzada la informació de la base de dades Panel de Innovación Tecnológica (PITEC). El PITEC és el resultat de la cooperació entre la FECYT, l’Instituto Nacional de Estadística (INE) i la Fundación Cotec, amb l’assessorament d’un grup d’experts acadèmics. La base de dades conté informació del període 2003-2010 i té l’objectiu de millorar les estadístiques disponibles sobre les activitats tecnològiques de les empreses, així com les seves condicions per realitzar investigacions científiques.

A més, des de l’any 2006 la FECYT publica un informe anual, en el qual s’analitzen les dades globals de l’Estat espanyol. El darrer informe publicat, PITEC 2010, estudia l’impacte de l’activitat innovadora de les empreses del PITEC des de diferents perspectives: recursos empleats, resultats tecnològics i finançament.

De les conclusions bàsiques de l’informe PITEC 2010, cal destacar les següents:

a) Els dos conjunts principals d’empreses que integren el PITEC (empreses grans i amb despesa en R+D) han experimentat una destrucció d’ocupació inferior a la del conjunt de l’economia espanyola.

b) Els recursos dedicats a la innovació s’han mantingut estables, mentre que la despesa i el personal ocupat en activitats d’R+D interna han pujat lleugerament.

c) Els resultats tecnològics de les empreses han millorat en termes d’obtenció d’innovacions de producte i de procés.

d) El percentatge de vendes innovadores sobre el total de vendes manté una tendència a l’alça.

e) Més del 30% de les empreses han obtingut finançament públic per a la despesa en R+D interna i prop del 50% han accedit a suport financer públic per realitzar les seves activitats d’innovació. Ara bé, és inferior el percentatge d’empreses amb accés a fons privats.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web del PITEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter