«Innovation Union Scoreboard 2013»: creix la bretxa d’innovació entre el sud i el nord d’Europa

La Commissió Europea (CE) ha publicat recentment l’informe «Innovation Union Scoreboard 2013» en què es mostra una millora en la innovació a la Unió Europea (UE), tot i la crisi econòmica d’aquests darrers anys. Ara bé, el document recalca que la diferència entre els països continua augmentant. Així, mentre els territoris més innovadors han millorat la situació, d’altres mostren una falta de progrés.

El rànquing de la UE presenta una estabilitat relativa, amb Suècia en primer lloc, seguida per Alemanya, Dinamarca i Finlàndia. Les tres repúbliques bàltiques (Estònia, Lituània i Letònia) són els països que més han millorat al 2012. Entre els motors de creixement de la innovació es troben les PIMES i la comercialització de les innovacions, juntament amb sistemes excel·lents de recerca. Tot i això, la caiguda de les inversions per part de les empreses i del capital risc, en el període 2008-2012, han influït negativament en els resultats de la innovació. L’informe classifica els països en quatre categories: innovation leaders, innovation followers, moderate innovators i modest innovators. Espanya es situa en la categoria de països innovadors moderats.

Per accedir al contingut de l’informe podeu consultar el lloc web de la CE.

Una resposta a «Innovation Union Scoreboard 2013»: creix la bretxa d’innovació entre el sud i el nord d’Europa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter