El Programa d’Integració de Centres CERCA (SUMA) supera la primera fase

Programa SUMAA principis de l’any 2012, la Institució CERCA engegà el Programa d’Integració de Centres CERCA (SUMA). El programa pretén organitzar algunes de les estructures de recerca més estratègiques a Catalunya. Els projectes presentats han de ser en col·laboració, actuant un dels centres CERCA com a coordinador.

El Programa SUMA vol aconseguir un augment de la massa crítica i la competitivitat de les línies de recerca, mitjançant integracions i fusions o aliances/associacions entre centres CERCA i/o institucions col·laboradores, amb implementació de nous models de governança que incrementin la flexibilitat, l’eficiència i que comportin visibilitat internacional. S’entén com a col·laborador qualsevol altre centre de recerca, universitat, centre tecnològic, hospital, gran instal·lació o qualsevol altra entitat que tingui d’entre les seves finalitats principals la recerca.

El programa s’ha organitzat en dues fases:
1a) Presentació d’una sol·licitud acompanyada d’un avantprojecte amb memòria tècnica.
2a) Impuls dels avantprojectes seleccionats, mitjançant un acord entre la Generalitat i els centres.

Els projectes seleccionats en la primera fase són els següents:

– Projecte: Institut Català de Recerca Aplicada, Innovació i Creativitat Tecnològica (ARTIC)
Entitats participants: Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE); Fundació Barcelona Mèdia; Fundació CTM Centre Tecnològic.

Projecte: Institut de Recerca en Salut Global (ACCIS)
Entitats participants: Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL); Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB); Institut de Salut Global de Barcelona (IS Global).

Projecte: Suma en Paleontologia Catalana (SPC)
Entitats participants: Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP); Universitat de Barcelona (UB). Facultat de Geologia; Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Projecte: Paleoecology, Archaeology and Cultural Heritage (R3)
Entitats participants: Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC); Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES); Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC).

Projecte: Integració de l’Institut Josep Carreras i el Servei d’Hematologia Grup d’Hematologia i Trasplantament de l’Hospital de Sant Pau, l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau i el Bang de Sang i Teixits de Catalunya (IJC/St.Pau)
Entitats participants: Institut de recerca contra la Leucèmia Josep Carreras; Bang de Sang i Teixits; Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Projecte: Integració grups d’Investigació CIN2 en ICN2
Entitats participants: Institut Català de Nanotecnologia (ICN); Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la Institució CERCA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter