Jornada sobre gestió de dades de recerca a la Big Data Week

Big Data Week és una plataforma mundial centrada en l’impacte social, polític, tecnològic i comercial de les dades, que reuneix comunitats d’especialistes tals com científics; tecnòlegs; visualitzadors; acadèmics; periodistes; comunicadors; i empreses de dades. L’esdeveniment, organitzat per media140, tindrà lloc del 22 al 28 d’abril en diverses ciutats del món, i es duran a terme debats i xerrades sobre les dades i l’impacte que tenen en l’àmbit social, polític, tecnològic i comercial.

En el marc de la Big Data Week també es realitzaran diverses activitats a Barcelona. La Generalitat de Catalunya, a través del grup Catalunya Dades, participarà en l’activitat Com s’obren les dades des de l’Administració, en què diversos ens públics mostraran el seu catàleg de dades i les seves aplicacions. També participarà en el Catalunya Dades Weekend, en què es tractaran sis grans temes: Mitjans de comunicació i entreteniment; Salut i ciència; Comerç i consum no durador; Esfera social i personal; Sector públic i govern; i Sector financer.

A més, el dimecres 24 d’abril, es celebrarà una jornada en què es donarà a conèixer la situació del tractament, gestió, emmagatzematge, reutilització i obertura de les dades de recerca. Ignasi Labastida, de l’Oficina de Difusió del Coneixement de la Universitat de Barcelona (UB) i responsable de Creative Commons Espanya, moderarà aquest acte en què diversos investigadors exposaran les seves experiències en la gestió de dades. Hi participaran les entitats següents:
Agència de Salut Pública de Barcelona
Centres Científics i Tecnològics (CCiT) de la UB
CESCA
Departament d’Enginyeria de Serveis i Sistemes d’Informació (ESSI) de la UPC
Grup d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Grup de Recerca de Meteorologia de la UB
Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC)

L’acte, que és gratuït i obert al públic, tindrà lloc de les 16 a les 20 hores, al Palau de la Virreina. La inscripció a la jornada és indispensable.

Per a més informació podeu consultar el lloc web de la Big Data Week i el Catalunya Dades Weekend.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter