Lliurament dels Premis Sant Jordi 2013 a l’IEC

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) lliurarà avui dilluns 22 d’abril a les 18 h els Premis Sant Jordi 2013, corresponents al LXXXII Cartell de premis i de borses d’estudi. L’acte de lliurament l’obrirà Salvador Giner, president de l’IEC, i Giuseppe Grilli, Premi Internacional Catalònia 2013, parlarà en nom dels premiats. Aixi mateix, hi intervindrà Germà Gordó, conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya. L’esdeveniment tindrà lloc a la Sala Prat de la Riba de l’IEC, i mitja hora abans de l’inici, a les 17.30 h, es farà una fotografia amb tots els premiats al pati de la Casa de Convalescència de l’Institut.

D’entre els premiats, destaca Santi Torras Tilló, doctor en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Premi Prat de la Riba 2013, per l’obra Pintura catalana del Barroc. L’auge col·leccionista i l’ofici de pintor al segle xvii. D’altra banda, Jordi Catalan Aguilà, doctor en biologia i professor d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), que ha estat reconegut amb el Premi de Medi Ambient 2013. Finalment, destaca Giuseppe Grilli, catedràtic de literatura espanyola a la Universitat de Roma Tre, amb el Premi Internacional Catalònia 2013. Grilli, ha estat reconegut per la seva notable aportació als estudis sobre literatura i llengua catalanes de les diverses èpoques i per la difusió de la cultura catalana a Itàlia.

En aquesta 82a edició es lliuraran un total de 18 premis i 19 borses d’estudi, que sumen un import de prop de 150.000 euros. Els Premis els atorguen l’Institut, les cinc seccions, les societats filials i les fundacions de l’IEC, en alguns casos conjuntament amb altres institucions.

Per informar-vos en detall del LXXXII Cartell podeu consultar el lloc web de l’IEC.

Una resposta a Lliurament dels Premis Sant Jordi 2013 a l’IEC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter