120 investigadors premiats per ICREA Acadèmia (2008-2012)

ICREAA més de la contractació d’investigadors, la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) ha impulsat des de l’any 2008 el Programa ICREA Acadèmia. Aquesta iniciativa vol incentivar i recompensar l’excel·lència investigadora del personal docent i investigador (PDI) doctor vinculat a les universitats públiques de Catalunya. Es tracta d’un programa d’intensificació de la recerca destinat exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat.

El reconeixement com a investigador ICREA Acadèmia comporta la dedicació prioritària a activitats de recerca dins de la universitat durant cinc anys, amb una dotació anual que es destinarà preferentment a la contractació de personal que permeti rebaixar la tasca docent del premiat o donar suport a la seva activitat de recerca. Les 5 convocatòries del període 2008-2012 han reconegut l’excel·lència de 96 investigadors i 24 investigadores, si bé el nombre de premis ha anat davallant progressivament, de 40 (any 2008) a 13 (any 2012).

A continuació es pot consultar la distribució dels 120 reconeixements per àrees ICREA (Gràfic 1) i per universitats (Gràfic 2).

Gràfic 1. Distribució investigadors ICREA Acadèmia per àrees ICREA (2008-2012)

Gràfic 1 ICREA Acadèmia

Gràfic 2. Distribució investigadors ICREA Acadèmia per universitats (2008-2012)

Gràfic 2 ICREA Acadèmia

Per a més informació, podeu accedir a la base de dades dels premiats al lloc web d’ICREA, a més de consultar les altres entrades sobre el tema publicades al Blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter