Lliurament dels premis de la XVIII Prova Cangur de Matemàtiques

Avui, dijous 16 de maig a les 18 hores, tindrà lloc l’acte de lliurament de premis de la XVIII Prova Cangur de Matemàtiques, organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Enguany, la prova es va celebrar el 21 de març i hi van participar prop de 20.000 estudiants catalans de secundària i batxillerat. L’esdeveniment es celebrarà a l’auditori de l’edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

La Prova Cangur consisteix a resoldre en una hora i quart trenta reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Els enunciats els prepara l’associació Kangourou Sans Frontières en una reunió internacional que enguany s’ha celebrat a Xipre. Catalunya hi participa com a nació i, actualment, ocupa, per elecció, un dels càrrecs de l’equip directiu de l’associació.

En la XVIII Prova Cangur de la SCM també hi han col·laborat el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, diverses universitats catalanes i altres entitats cíviques. Així mateix ha rebut subvencions de la Fundació Catalunya – La Pedrera i de la fundació privada Cellex.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la SCM així com l’entrada publicada recentment al portal de l’IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter