Estudi bibliomètric: «Índice H de las revistas españolas de Ciencias Sociales y Jurídicas (2002-2011)» segons Google Scholar

El Grupo de Investigación EC3 (Evaluación de la Ciencia y la Comunicación Científica) de la Universidad de Granada (UGR) ha presentat un estudi bibliomètric  de les revistes espanyoles de Ciències Socials i Jurídiques a Google Scholar. L’estudi Índice H de las revistas españolas de Ciencias Sociales y Jurídicas (2002-2011) pretén comprovar la cobertura de les publicacions en aquestes àrees,  i així mateix, comparar les diferències respecte al període 2001-2010. El treball ha estat finançat pel Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO).

L’Índex H és un sistema de mesura de la qualitat professional dels científics, proposat per Jorge Hirsch de la University of California, basat en la quantitat de citacions que rep un article científic. És el balanç entre el nombre de publicacions i les citacions a aquestes, i vol diferenciar els investigadors amb una gran influència en el món científic d’aquells que simplement publiquen molts treballs.

Les cerques bibliogràfiques es van realitzar el mes de març de 2013. S’ha calculat l’Índex H de 1.038 revistes, de les quals 251 son de dret; 157 d’educació; 137 d’economia; 109 de psicologia; 87 de sociologia; 56 de ciències polítiques; 54 de geografia; 46 d’antropologia; 42 de ciències de l’esport; 39 d’urbanisme; 36 de documentació; i 24 de comunicació.

Per  a més informació, podeu consultar l’Índice H de las revistas españolas de Ciencias Sociales y Jurídicas según Google Scholar (2002-2011), en les versions castellana i anglesa, al Repositorio Institucional de la UGR (DIGIBUG).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter