Zenodo, un dipòsit europeu que facilita compartir publicacions i dades científiques

ZenodoEn funcionament des del mes de maig de 2013, Zenodo és un dipòsit digital obert que ha estat creat per la infraestructura OpenAIRE i l’European Organization for Nuclear Research (CERN), amb el suport de la Unió Europea (UE). Zenodo exemplifica una nova generació de dipòsits digitals que impulsa la integració entre la producció científica, els conjunts de dades i la informació de finançament.

Es tracta d’un servei senzill i innovador que facilita compartir i difondre els resultats de recerca de tots els camps científics que no formen part de dipòsits institucionals o temàtics. En concret, Zenodo permet als investigadors, projectes europeus i institucions:
Compartir fàcilment els resultats en una àmplia varietat de formats (textos, fulls de càlcul, imatges, enregistraments d’àudio i vídeo, etc.)
Fer visibles els outputs científics, aconseguir que siguin acreditats i citats (inclou un identificador permanent de tipus DOI), i integrar-los en línies de finançament de les agències.
Accedir i reutilitzar de forma fàcil els resultats de recerca compartits.

Zenodo s’integra en la infraestructura OpenAIRE i, a més, impulsa la càrrega amigable gràcies a la comunicació amb serveis com DropBox, Mendeley, ORCID o CrossRef. També contempla estratègies de preservació digital a llarg termini i permet establir llicències flexibles per gestionar els drets. Actualment conté 730 documents, entre publicacions, pòsters, presentacions, conjunts de dades, imatges i enregistraments d’àudio i vídeo.

Per a més informació, podeu consultar el dipòsit digital Zenodo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter