Segell de qualitat de la FECYT per a 63 revistes científiques espanyoles

El segell de qualitat de la Fundación Española para la Ciència y la Tecnología (FECYT) identifica aquelles publicacions científiques espanyoles que compleixen uns requisits de professionalització reconeguts internacionalment. Enguany, 63 revistes espanyoles, d’entre les quals n’hi figuren 3 de publicades per entitats catalanes i 3 per entitats valencianes, han obtingut el reconeixement a la qualitat editorial excel·lent fins l’any 2016.

El primer segell de qualitat FECYT, que s’emmarca dins la convocatòria Evaluación de la Calidad Editorial y Científica de las Revistas Científicas Españolas (2011), el van obtenir 78 revistes que continuen complint els requisits exigits dels 12 indicadors avaluats. Alguns d’aquests són: repercussió i impacte de la revista en termes de citacions rebudes; presència en bases de dades; internacionalitat dels components del consell assessor i els autors; compliment d’un percentatge important d’articles de recerca; entre d’altres.

Quant a l’àmbit de coneixement de les 63 revistes aprovades, 36 són de ciències socials (57,1%); 15 pertanyen a l’àrea d’humanitats (23,8%); 6 pertanyen a ciències pures (9,5%); i 6 són de ciències de la vida (9,5%). Pel que fa al tipus d’institució a la qual pertanyen, 27 provenen d’universitats (42,9%), d’entre les quals se n’inclou una de la Universitat de Barcelona (UB), una de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i una altra de la Universitat de València (UV); 13 són d’associacions i societats científiques (20,6%); 8 provenen de centres d’estudis (12,70%), d’entre els quals s’inclou l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT); 6 pertanyen a altres tipus d’institucions (9,5%); 5 són del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) (8%); i finalment, 3 pertanyen a fundacions (4,8%).

Per a més informació, podeu consultar el llistat definitiu de revistes científiques que enguany han superat la qualitat editorial i científica, al lloc web de la FECYT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter