XLV Universitat Catalana d’Estiu (UCE)

Enguany, es celebrarà la XLV edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) sota el lema «Fidelitats, aspiracions, transformacions», en homenatge a Salvador Espriu, de qui es commemora el centenari del seu naixement. Aquesta edició presenta un programa amb més d’una cinquantena de cursos, jornades, tallers, actes i espectacles, i tindrà lloc del 16 al 22 d’agost a Prada. L’acte de presentació de la XLV edició de la UCE va ser realitzat per Jordi Sales, president de la UCE, i Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

La lliçó inaugural anirà a càrrec d’Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB). També es celebrarà la XXVIII Jornada d’Agricultura de Prada, que cada any organitza la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), filial de l’IEC. En aquesta edició es commemoren els cent anys del Primer Congrés de Metges i Biòlegs en Llengua Catalana. Així mateix, Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’Institut, parlarà sobre «Pompeu Fabra: cultura i nació», amb motiu del centenari de les Normes ortogràfiques.

En aquest marc, cal destacar la convocatòria Ajuts per al finançament de l’estada a la Universitat Catalana d’Estiu per a l’any 2013 (ESTIU 2013) que ha obert recentment l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). L’objectiu és finançar el 75% de l’import de la matrícula i el 75% de les despeses de l’estada, a estudiants del sistema universitari català o de la Xarxa Vives d’Universitats, d’edats compreses entre 18 i 25 anys, que es matriculin per a tota l’edició a la UCE 2013. El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 31 de juliol de 2013.

Per a informar-vos sobre el programa d’activitats podeu consultar el lloc web de l’UCE. Aixi mateix podeu obtenir informació detallada de la convocatòria ESTIU 2013 al portal de l’AGAUR.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter