Obra completa de Valentí Almirall: projecte i publicacions

Valentí AlmirallL’any 2005, la Secció Històrico-Arqueològica (SHA) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) inicià el projecte d’investigació de l’Obra completa de Valentí Almirall, amb la finalitat de publicar-la amb una presentació de contingut similar a la recerca i edició que es féu del també polític i periodista Enric Prat de la Riba.

El projecte comptava amb la supervisió històrica d’Albert Balcells i la supervisió filològica de Josep Massot, ambdós membres de la SHA. Des de l’inici, el responsable de l’edició i coordinació del projecte ha sigut Josep M. Figueres Artigues, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que ha tingut cura de la cerca dels originals d’Almirall.

L’any 2009 es presentà el primer volum (1867-1879) de l’Obra completa de Valentí Almirall i ara s’ha publicat el segon volum (1880-1884). Aquest segon volum inclou, fonamentalment, l’obra catalanista del seu període per essència, com ara el gruix dels articles del “Diari Català” i les intervencions en el Congrés Catalanista i en el Centre Català, així com l’ampli ventall de col·laboracions en publicacions vàries. Recull també els textos que dedicà als seus models d’Estat (Suïssa i els Estats Units) i les cròniques de viatges per Europa, que publicà en la premsa diària.

Per a més informació, es pot consultar la pàgina web de la SHA, així com el portal de publicacions de l’IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter