Conferència: «ORCID: Persistent researcher identifiers to support discoverability and interoperability»

El proper 6 de setembre a les 13 hores, Laure Haak, directora executiva d’ORCID (Open Researcher & Contributor ID),  impartirà  la conferència «ORCID: Persistent researcher identifiers to support discoverability and interoperability». L’acte és de lliure accés, s’impartirà en anglès, i tindrà lloc a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). La conferència està organitzada per la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona (UB); l’Observatori de la Recerca de l’Institut d’Estudis Catalans (OR-IEC); El Profesional de la Información (EPI); la Institució CERCA; i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC).

ORCID és una organització sense ànim de lucre creada el 2009 amb l’objectiu de resoldre el problema de l’ambigüitat dels autors en la comunicació acadèmica. Així, ORCID ofereix un sistema per a la identificació inequívoca dels autors de publicacions científiques i alhora esdevé una eina per al registre de les seves dades i treballs, afavorint la seva compartició. Actualment compta amb més de 180.000 investigadors registrats amb un identificador únic i és acceptat per moltes organitzacions i editorials científiques, com ara Nature, Elsevier, Thomson-Reuters o CrossRef.

En aquesta conferència es mostrarà l’adopció i pertinença al sistema, i així mateix, es donaran exemples de com integrar aquest  identificador en el procés de presentació d’articles, en la sol·licitud de beques o ajuts, en la incorporació de documents en repositoris i en els sistemes de perfils universitaris. A més, es debatrà l’impacte dels identificadors ORCID en la gestió de la informació de la recerca.

Per més informació sobre el funcionament del sistema podeu consultar el lloc web d’ORCID, així com les diverses entrades publicades sobre el tema al Blog de l’OR-IEC.

2 respostes a Conferència: «ORCID: Persistent researcher identifiers to support discoverability and interoperability»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter