Catalunya torna a encapçalar les ERC Starting Grants (2013)

ERCL’European Research Council (ERC) ha resolt la convocatòria del programa ERC Starting Grants (2013), amb un import total de 400 milions d’euros destinats a 287 projectes. Com va succeir a totes les convocatòries anteriors, Catalunya s’ha situat al capdavant de l’Estat espanyol, ja que ha rebut 6 dels 14 projectes atorgats a joves investigadors, conjuntament amb Madrid (6) i el País Basc (2).

El programa ERC Starting Grants està adreçada als millors joves investigadors (la mitjana d’edat és de 34 anys)  per desenvolupar les millors idees en les fronteres del coneixement actual, a més de constituir els seus propis equips de recerca. Els beneficiaris d’aquests ajuts d’excel·lència reben un màxim de 2 milions d’euros per desenvolupar projectes de fins a 5 anys de durada. Els 287 investigadors (un 30% són dones) de la convocatòria 2013 representen a  34 nacionalitats.

Catalunya ha obtingut 6 projectes de la convocatòria ERC Starting Grants (2013), concretament 4 en el camp de Physical Sciences & Engineering (PE), 1 en Life Sciences (SH) i 1 en Social Sciences & Humanities (SH). Des de l’any 2007, Espanya ha obtingut 134 ERC Starting Grants, dels quals 62 es concentren a Catalunya (un 46,3% estatal i un 2,7% europeu) i 9 al País Valencià (un 6,7% estatal i un 0,4% europeu).

La distribució institucional de les 6 ERC Starting Grants (2013) de Catalunya és la següent:

– Universitat de Barcelona (UB): 3 projectes
– Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI): 1 projecte
– Centre de Regulació Genòmica (CRG): 1 projecte
– Institut de Ciències Fotòniques (ICFO): 1 projecte

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ERC, així com les entrades sobre aquest tema publicades al blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter