6,1 milions d’euros per impulsar la transferència tecnològica

TECNIOEl Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat destinar 6,1 milions d’euros a estimular la transferència tecnològica a les empreses. L’ajut anirà destinat als 6 centres tecnològics avançats de la xarxa TECNIO: ASCAMM, Barcelona Digital, Barcelona Media, CTM Manresa, CETEMMSA i Leitat. Les principals beneficiàries seran les petites i mitjanes empreses, ja que l’objectiu final és promoure la recerca industrial i la transferència tecnològica com a mecanisme per fer més competitiu el teixit empresarial.

ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, s’encarregarà de gestionar aquests ajuts. El finançament s’haurà de destinar a línies pròpies de recerca industrial, prototipus i projectes de valorització de tecnologies, actuacions destinades a la seva internacionalització o a proveir serveis tecnològics a petites empreses industrials per tal d’incrementar-ne la capacitat innovadora, entre d’altres.

Els 6 centres tecnològics avançats adscrits a TECNIO són centres pluridisciplinaris amb capacitat tecnològica pròpia que els permet gestionar grans projectes complexos per al sector productiu. L’any 2010, 658 persones hi treballaven per aportar elements tecnològics diferenciadors per a l’estratègia i el posicionament competitiu del sector industrial. En els darrers anys, els ingressos totals dels 6 centres han anat pujant, de 45,4 milions d’euros (any 2009) a 57,6 (any 2011).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web d’ACCIÓ, així com altres entrades sobre el tema publicades a aquest blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter