I Congrés Internacional Vernià: «Ciència, literatura i imaginació: Jules Verne i l’aventura del coneixement»

Jules VerneLa Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT), filial de l’IEC, coorganitza el primer congrés internacional sobre Jules Verne, que se celebrarà a l’IEC del 4 al 6 de setembre de 2013. El congrés «Ciència, literatura i imaginació: Jules Verne i l’aventura del coneixement» aplegarà els estudiosos més reconeguts de l’autor francès, que presentaran els seus coneixements i recerques amb un discurs assequible per a tots els públics.

Jules Verne (1828-1905) va esdevenir el novel·lista francès més popular. Malgrat això, és un autor poc conegut i incomprès, que va ser menyspreat per la crítica que defensava la literatura acadèmica tradicional. Ara bé, el seu paper com a inventor del nou gènere literari de la novel·la científica va ser decisiu per a l’evolució de la literatura i desenvolupà una tasca clau per a la divulgació científica.

La inauguració del congrés serà dimecres, 4 de setembre, a dos quarts d’onze del matí, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC. A més de l’SCHCT i de l’IEC, en l’organització de congrés hi participen la Societat Hispànica Jules Verne (SHJV) i la Societat Catalana Jules Verne (SCJV).

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web del congrés.

Una resposta a I Congrés Internacional Vernià: «Ciència, literatura i imaginació: Jules Verne i l’aventura del coneixement»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter