Revisió del «Manual de Frascati»

El «Manual de Frascati» és un manual de referència internacional que té com a objectiu mesurar l’R+D. Des del 1962, el grup de treball National Experts on Science and Technology Indicators (NESTI) de l’Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) ha estat responsable de l’elaboració i actualització del Manual de Frascati. Durant els propers anys, NESTI en durà a terme la sisena revisió.

L’OECD publica periòdicament dades estadístiques sobre els esforços econòmics i humans realitzats pels països per augmentar la seva capacitat de coneixement de la recerca i el desenvolupament. En aquest sentit, el Manual de Frascati és el resultat del treball col·lectiu d’experts nacionals que recopilen i publiquen dades i indicadors, i que amb els anys, s’ha convertit en l’estàndard per a institucions diverses com la UNESCO Institute for Statistics (UIS).

Des de la seva primera publicació, el Manual ha estat revisat en cinc ocasions, la darrera l’any 2002. Properament, NESTI durà a terme una nova revisió amb l’objectiu d’oferir directrius sobre la forma de mesurar les estadístiques d’R+D reflectint les millors pràctiques en polítiques de ciència i tecnologia.

Per a més informació sobre la revisió del Manual  de Frascati podeu consultar el lloc web de l’OECD.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter