Estratègia per a l’’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT)

Les estratègies regionals d’innovació per a l’especialització intel·ligent (Regional Innovation Strategies for smart specialisation, RIS3) són un element clau de l’estratègia Europa 2020 per a un creixement econòmic i social intel·ligent, sostenible i integrador. En el context català, el document de treball de l’estratègia per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT), elaborat pel Govern, es presentarà a consulta pública seguint la metodologia de la guia de la RIS3 de la Comissió Europea (CE).

Les estratègies de la RIS3 són agendes de transformació econòmica que tenen la innovació i el coneixement com a motors, i que es caracteritzen pels elements següents: priorització (choices); reforçament dels avantatges competitius, mobilització de talent i ajust de les capacitats d’R+D+I (competitive advantage); massa crítica de recursos i talent, cooperació intersectorial i interregional (critical mass); i finalment, lideratge col·laboratiu (collaborative leadership).

El document de treball de la RIS3CAT, elaborat pel suport d’experts en especialització intel·ligent, recerca, innovació i teixit productiu, s’estructura en cinc apartats:
1. Introducció de la RIS3CAT en el context d’Europa i Catalunya.
2. Anàlisi de les fortaleses, les febleses, les amenaces i les oportunitats de l’economia catalana.
3. Condicionants; reptes i objectius estratègics; visió 2020; estructuració.
4. Instruments.
5. Governança i sistema de seguiment, avaluació i revisió.

Per a més informació sobre el contingut del document podeu consultar el lloc web de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter