Catalunya es manté al capdavant de les ERC Advanced Grants

ERCL’European Research Council (ERC) ha publicat la resolució de la convocatòria 2013 del programa ERC Advanced Grants. Com va succeir a les cinc convocatòries anteriors, Catalunya s’ha situat al capdavant de l’Estat espanyol, ja que ha rebut 6 dels 13 projectes atorgats, juntament amb Madrid (2 ajuts), el País Valencià (1), Navarra (1), Andalusia (1), Galícia (1) i Múrcia (1). Els beneficiaris d’aquests ajuts d’excel·lència reben un màxim de 3,5 milions d’euros per desenvolupar recerques de gran abast, innovadores i de fins a 5 anys de durada.

La convocatòria de les ERC Advanced Grants està adreçada als millors investigadors ja consolidats (la mitjana d’edat dels científics és de 53 anys) i de qualsevol nacionalitat, amb l’objectiu de donar suport a treballs de recerca iniciats que destaquin per la seva ambició i originalitat. Les 2.408 sol·licituds rebudes per l’ERC s’han avaluat exclusivament per criteris d’excel·lència científica.

La convocatòria 2013 ha reconegut 284 investigadors de 27 nacionalitats que treballen a 150 universitats i institucions de recerca de 18 països europeus. El repartiment dels 284 projectes (660 milions d’euros) per grans camps científics és el següent: Physical Sciences & Engineering (PE, 45,1%); Life Sciences (LS, 36,6%); i, per últim, Social Sciences & Humanities (SH, 18,3%).

Dels 13 projectes d’institucions espanyoles, Catalunya n’ha obtingut 6 i el País Valencià, 1. Des de l’any 2008, s’han concedit 1.666 ERC Advanced Grants per un import global 3.642 milions d’euros. Espanya ha rebut 83 projectes (5% del total), dels quals 43 per Catalunya (2,6% del total) i 4 per al País Valencià.

Per institucions dels territoris de llengua i cultura catalanes, la distribució de la convocatòria 2013 és el següent:
Universitat Pompeu Fabra (UPF): 2 projectes
– Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI): 1 projecte
Institut de Ciències Fotòniques (ICFO): 1 projecte
Institut de Física Corpuscular (IFIC, CSIC/UV): 1 projecte
Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona): 1 projectes
– Universitat de Barcelona (UB): 1 projecte

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ERC o les entrades sobre aquest tema publicades a aquest bloc.

Una resposta a Catalunya es manté al capdavant de les ERC Advanced Grants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter