Fruitcentre: centre de recerca de fructicultura de l’IRTA

S’ha inaugurat Fruitcentre, el nou centre de recerca de fructicultura de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA). Es tracta d’un centre amb una concepció única a Europa que integra la tasca de recerca en tota la cadena de valor de la fruita, aplicant coneixement tècnic i científic des del seu cultiu fins al consumidor. Fruitcentre es troba ubicat al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL). Les instal·lacions han suposat una inversió de 14,3 milions d’euros, amb finançament del Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) i del Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO).

La producció de fruita és el segon sector agrari en importància a Catalunya, amb un 15,5% del PIB agrari (darrera del porcí: 27,67%). Té al voltant de 13.000 explotacions fruiteres, 300 empreses i un volum superior a les 400.000 tones de fruita en frigoconservació. És un sector que té amplis mercats dins i fora de les nostres fronteres, i amb necessitats molt altes de qualitat i innovació. Per això, aquestes instal·lacions s’han dissenyat per a les fases de recepció; manipulació; conservació; condicionament i expedició de la fruita. També es treballaran els aspectes nutritius i qualitatius d’aquest producte, l’ús de pesticides i els nivells de residus, els riscos mediambientals de la producció, etc.

La construcció del Fruitcentre ha suposat la creació de 21 llocs de treball (120 persones, de les quals una quarantena són investigadors) i de noves línies d’investigació en enginyeria del fred; de valorització de subproductes de transformació de la fruita; i de tecnologies de processament de producte.

Per més informació, podeu consultar la notícia al lloc web de l’IRTA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter