Portal Terminologia de Ciències i Tecnologia (CiT)

La Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) presenta el nou portal web Terminologia de Ciències i Tecnologia (CiT) que ofereix en accés obert terminologia relacionada amb les ciències i la tecnologia, i en facilita les cerques. Es tracta del resultat del programa de recerca «Diccionari de Ciència i Tecnologia (CDT)», iniciat l’any 2004, sota la direcció de Salvador Alegret, membre de l’IEC

L’acte de presentació del portal CiT tindrà lloc a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC, el dia 21 de gener de 2014, a les 18 hores. En aquest acte, la Dra. M. Teresa Cabré, membre de la Secció Filològica de l’IEC, dissertarà sobre «Necessitats i mètodes en la terminologia catalana: internacionalització i adequació».

El portal CiT conté principalment obres publicades i actualment exhaurides, les quals es mostren en un format avançat de base de dades accessible a Internet. Consta de diverses interfícies:

1. BiblioCiT: Biblioteca en línia que aplega publicacions terminològiques de ciència i tecnologia de diverses tipologies (diccionaris, vocabularis, nomenclatures o manuals) editades per l’IEC o vinculades a la institució. Cadascun d’aquests documents està publicat en una interfície web que permet fer cerques individualment.
2. CercaCiT: Motor de cerca avançat que permet consultar totes les obres de BiblioCiT simultàniament o per grups temàtics. Actualment, es poden consultar aproximadament 170.000 unitats terminològiques catalanes. La majoria de les unitats tenen equivalència en altres llengües.
3. ContextCiT: Cercador  avançat que permet trobar contextos d’ús de termes apareguts en les revistes especialitzades recollides en l’Hemeroteca Científica Catalana (HCC) de l’IEC.

Està previst que el portal vagi complementant, de manera regular, les bases de dades consultables. Per més informació, podeu consultar el portal CiT.

Una resposta a Portal Terminologia de Ciències i Tecnologia (CiT)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter