Informe «European Research Area: Facts and Figures (2013)»: Cap un espai europeu per al coneixement?

ERA 2013Des de l’any 2000, la Comissió Europea (CE) ha impulsat la creació d’un Espai Europeu de Recerca (European Research Area, ERA), amb l’objectiu d’establir un marc general d’investigació, en el qual s’integrin les polítiques i iniciatives d’R+D+I d’àmbit estatal i comunitari. Aquest espai ha de permetre que els investigadors, els coneixements i les tecnologies circulin lliurement a la Unió Europea (UE).

Ara s’ha presentat l’informe «European Research Area: Facts and Figures (2013)», el primer resultat del mecanisme de seguiment global i estatal de les 5 prioritats de l’ERA:
– Sistemes nacionals més efectius
– Cooperació transnacional i competitivitat
– Mercat de treball lliure per als investigadors
– Igualtat de gènere
– Circulació del coneixement.

L’optimització i coordinació dels sistemes de recerca d’Europa és fonamental per mantenir la competitivitat empresarial i millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Així, l’«European Research Area: Facts and Figures (2013)» ofereix una anàlisi detallada de la situació dels 28 estats membres i d’alguns dels 13 associats, a partir de les 5 prioritats comentades i de les mesures impulsades per cada govern.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ERA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter