Horizon 2020: compte enrere per al llançament del programa

Horizon 2020 és el nou programa marc de recerca i innovació (2014-2020) de la Unió Europea (UE). Es tracta d’una nova eina de finançament de la Comissió Europea (CE) per a fomentar la recerca, la innovació i la competitivitat de les PIMEs, grans empreses, universitats i centres de recerca, així com incrementar el creixement i l’ocupació a Europa. El programa té una durada de 7 anys i disposa d’un pressupost de més de 70.000 milions d’euros.

Respecte al 7th Framework Programme (FP7), les principals novetats de l’Horizon 2020  són les següents:
Agrupar tots els programes de recerca i innovació.
Incrementar el pressupost en un 46%.
Incidir en els reptes de la societat europea (salut, transport, seguretat, etc.)
Simplificar els tràmits de participació mitjançant l’aplicació de normes senzilles i iguals per a tots els participants, la unificació dels criteris d’avaluació i la reducció del nombre d’auditories.
Flexibilitzar l’accés obert a les publicacions i a les dades científiques.
Promoure la participació de tercers països fora de la UE (la Xina, Rússia, Brasil, etc.).

Segons el Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO), les primeres convocatòries del nou programa es publicaran l’11 de desembre de 2013, al lloc web del Participant Portal. Actualment, s’estan tancant les versions definitives dels programes de treball temàtics.

Per més informació, podeu consultar el lloc web de l’Horizon 2020. També podeu donar un cop d’ull al Portal ESHORIZONTE2020 del MINECO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter