Centres TECNIO: Resultats de l’any 2012 i ajuts de la Generalitat de Catalunya

TECNIOEls 95 centres tecnològics de la xarxa TECNIO són l’eix del model d’innovació que impulsa la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat empresarial. La funció dels centres és posar la investigació al servei de les empreses catalanes. En aquesta línia, els centres han treballat amb més de 6.000 empreses per desenvolupar noves tecnologies. En els darrers dies s’han presentat els resultats obtinguts pels centres TECNIO l’any 2012. A més, la Generalitat ha atorgat 3 milions d’euros a 6 centres avançats per estimular la transferència tecnològica a les empreses.

Al llarg de l’any 2012, cal destacar que els centres TECNIO van crear 11 empreses spin-off, 2 més que l’any anterior. A més, es va mantenir la plantilla dels centres, passant de 3.447 treballadors (2011) a 3.451 (2012), una tercera part de les quals són doctors. Per contra, la facturació global baixà dels 141,5 milions d’euros (2011) als 135,1 milions (2012). Ara bé, el descens va ser major en el nombre de patents. Així, l’any 2011 els centres TECNIO sol·licitaren 62 patents, mentre que l’any 2012 en van llicenciar o vendre 18.

D’altra banda, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat destinar 3 milions d’euros a estimular la transferència tecnològica a les empreses. Aquesta xifra se suma als 6,1 milions d’euros que la Generalitat també va destinar el passat mes de juliol. Els beneficiaris dels ajuts són els sis centres tecnològics avançats de la xarxa TECNIO: ASCAMMBarcelona DigitalBarcelona MediaCTM Manresa, CETEMMSA i Leitat. Aquests centres hauran de destinar el finançament a línies pròpies de recerca industrial, prototipus i projectes de valorització de tecnologies, actuacions destinades a la seva  internacionalització o a proveir serveis tecnològics a petites empreses industrials per tal d’incrementar-ne la capacitat innovadora, entre d’altres. Les petites i mitjanes empreses són les principals beneficiàries de l’activitat dels centres avançats perquè posteriorment incorporaran aquesta tecnologia per ser més competitives.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de TECNIO, a més d’altres entrades sobre el tema publicades a aquest blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter