Directrius sobre l’accés obert al programa Horizon 2020

La Comissió Europea (CE) ha publicat una primera versió de les «Guidelines on Open Access to Scientific Publications and Research Data in Horizon 2020». Aquestes directrius són aplicables als beneficiaris dels projectes finançats o cofinançats en el marc del programa Horizon 2020, el qual estableix l’accés obert a les dades de recerca i a les publicacions científiques que se’n derivin.

Les directrius expliquen el concepte de l’accés obert, així com les raons i les bases polítiques i legals que justifiquen la seva inclusió al programa Horizon 2020. Segons aquest document, cal tenir en compte que un accés més ampli a les publicacions i a les dades proporciona múltiples avantatges per a la comunitat científica i la societat en general:
a) Basar-se en els resultats d’investigacions anteriors (millor qualitat dels resultats)
b) Fomentar la col·laboració i evitar la duplicació d’esforços (major eficiència)
c) Accelerar la innovació, que arriba més ràpidament al mercat (creixement més ràpid)
d) Involucrar els ciutadans i la societat (millora la transparència del procés científic).

Per a més informació, podeu consultar el text complet de les «Guidelines on Open Access to Scientific Publications and Research Data in Horizon 2020».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter