Retrocés de Catalunya a la darrera convocatòria de la FECYT

La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) ha publicat la resolució  definitiva de la convocatòria 2013 de les Ayudas para el fomento de la cultura científica y de la innovación. En total, s’han adjudicat 3,25 milions d’euros a 206 accions de divulgació i comunicació per al període 2013-2014. Gestionada per la FECYT des del 2007, la convocatòria ha esdevingut l’instrument principal de l’Estat espanyol per impulsar la cultura científica i de la innovació.

Per comunitats autònomes, Madrid (43 projectes, un 20,9% del total) i Catalunya (41 projectes, un 19,9%) ocupen les primeres posicions en nombre de concessions. Ara bé, respecte a la convocatòria anterior Catalunya ha perdut la primera posició en finançament concedit, amb 634.182 euros (un 19,5%), força lluny dels 1.104.000 euros rebuts l’any 2012 (un 34%). Per la seva banda, Madrid ha aconseguit 899.240 euros (un 27,7%). D’altra banda, la FECYT ha atorgat 15 projectes del País Valencià (216.350 euros) i 1 a les Illes Balears (6.000 euros).

Aquesta convocatòria ha concedit ajuts a 124 entitats públiques i privades. Pel que fa al nombre d’accions, destaca clarament el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (29 projectes), seguit per la Universitat de València (7 projectes). També cal destacar la Universitat de Barcelona (4), la Universitat de Girona (4), la Universitat Pompeu Fabra (4) i la Universitat Autònoma de Barcelona (3).

Respecte als públics als quals s’adrecen les accions finançades, un 47,4% s’orienten al públic general, especialitzat i universitari; un 39,6% a estudiants no universitaris; i finalment, un 12,8% a empreses i joves emprenedors.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la FECYT, així com altres entrades sobre el tema publicades al Blog.

2 respostes a Retrocés de Catalunya a la darrera convocatòria de la FECYT

 • Jaime Pérez del Val diu:

  Hola. Cinco de los proyectos concedidos al CSIC en los que que figura “Madrid” son, en realidad, ejecutados y gestionados desde Cataluña (2 de ellos), Andalucía, Aragón y Com Valenciana.
  Un saludo.
  Jaime Pérez del Val
  Cultura Científica. CSIC

 • Observatori de la Recerca (OR-IEC) diu:

  La FECYT ha revisat la resolució oficial i ha localitzat 2 projectes del CSIC assignats a Madrid però que s’executaran des de la Delegació del CSIC a Catalunya: FCT-13-6791 (12.000 euros) i FCT-13-6792 (12.000 euros).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter