Una exposició reivindica el llegat científic del matemàtic Ferran Sunyer i Balaguer

Ferran Sunyer i BalaguerLa Fundació Ferran Sunyer i Balaguer (FFSB) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) presenta l’exposició «La superació d’un matemàtic. Ferran Sunyer i Balaguer (1912-1967)», al Palau Robert de Barcelona. La mostra dóna a conèixer la trajectòria vital d’un dels matemàtics catalans més importants, un científic autodidacte que va exercir de matemàtic tot i tenir paràlisi cerebral. La mostra s’inaugura el dimarts 14 de gener, a les 19 hores, i es podrà visitar fins al 23 de febrer.

Ferran Sunyer va ser molt actiu tota la vida malgrat la seva discapacitat física, que el va obligar a anar sempre amb cadira de rodes i a no poder menjar ni escriure sol. Va rebre en tot moment el suport del seu entorn familiar, que no va estalviar esforços perquè ell es pogués dedicar a la recerca. Sunyer i Balaguer va aconseguir el reconeixement internacional en una conjuntura en què la comunitat científica espanyola treballava amb recursos escassos i aïllada dels moviments internacionals. Va treballar com a col·laborador i investigador del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i va signar un contracte de recerca amb l’Office of Naval Research (ONR) dels Estats Units d’Amèrica.

L’exposició es desenvolupa en cinc àmbits, en els quals trobem documents, objectes i imatges per a il·lustrar el tema i apropar-nos al personatge. Aquesta mostra és una de les iniciatives dutes a terme per la FFSB amb motiu del centenari del naixement del matemàtic català.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la FFSB, així com altres entrades sobre el tema publicades a aquest blog.

Una resposta a Una exposició reivindica el llegat científic del matemàtic Ferran Sunyer i Balaguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter