Catalunya assoleix uns resultats excel·lents a la convocatòria ERC Consolidator Grants (2013)

ERCL’European Research Council (ERC) ha publicat la resolució de la convocatòria 2013 del programa ERC Consolidator Grants, amb un import total de 575 milions d’euros destinats a 312 projectes. Com va succeir a les convocatòries anteriors de l’ERC, Catalunya s’ha situat al capdavant de l’Estat espanyol, ja que ha rebut 11 dels 20 projectes.

El programa ERC Consolidator Grants s’adreça als millors investigadors en vies de consolidació per desenvolupar idees en les fronteres del coneixement actual, a més de constituir els seus propis equips de recerca (s’estima la incorporació d’uns 1.100 investigadors post i predoctorals). La convocatòria s’adreça a investigadors amb 7-12 anys d’experiència des de la finalització del doctorat (la mitjana d’edat és de 39 anys), amb la finalitat de què puguin desenvolupar una carrera científica independent a Europa, i així evitar la fugida de talent. L’únic criteri de selecció és l’excel·lència científica de les propostes presentades.

Els beneficiaris d’aquests ajuts han rebut un màxim de 2,75 milions d’euros per desenvolupar projectes de fins a 5 anys de durada. Els 312 investigadors (un 24% són dones) representen a 33 nacionalitats, que treballen a 21 països europeus amb les següents posicions capdavanteres: Regne Unit (62 projectes), Alemanya (43), França (42), Països Baixos (29) i Suïssa (22). Per grans camps científics, 139 projectes corresponen a Physical Sciences & Engineering (PE, un 44,6%), 114 a Life Sciences (LS, 36,5%) i 59 a Social Sciences & Humanities (SH, un 18,9%).

Catalunya ha obtingut 11 projectes de la convocatòria 2013 ERC Consolidator Grants, clarament per davant de Madrid (4 projectes), Andalusia (1), Aragó (1), Galícia (1), Múrcia (1) i el País Basc (1). Cadascuna de les següents institucions catalanes han rebut 1 projecte:
– Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI)
– Centre de Regulació Genòmica (CRG)
– Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)
– Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC)
– Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF)
– Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
– Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA, CSIC)
– Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona)
– Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
– Universitat Pompeu Fabra (UPF)
– Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO)

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ERC, així com les entrades sobre aquest tema publicades al blog.

Una resposta a Catalunya assoleix uns resultats excel·lents a la convocatòria ERC Consolidator Grants (2013)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter