Innovació: Empreses capdavanteres i polítiques públiques

Thomson Reuters ha publicat el rànquing 2013 dels Top 100 Global Innovators. Es tracta d’una llista de les 100 millors corporacions i empreses mundials que tenen com a pilar fonamental la innovació, d’acord amb una sèrie d’indicadors relacionats amb les patents i la ciència.

El rànquing inclou les empreses amb 100 o més invents únics al llarg del darrer trienni. Així, les 3 corporacions que encapçalen la llista són dues dels Estats Units d’Amèrica (3M Company i Abbott Laboratories) i la suïssa ABB. El rànquing permet cercar les empreses innovadores per país o regió, així com consultar els llistats d’edicions anteriors. No hi ha cap empresa dels territoris de llengua i cultura catalanes ni tampoc de l’Estat espanyol.

Pel que fa altres iniciatives relacionades amb l’àmbit de la innovació, l’Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) i el World Bank han llançat en versió beta la Innovation Policy Platform (IPP). L’objectiu de la plataforma és proporcionar als polítics una eina senzilla i fàcil d’usar per al suport en la formulació de polítiques d’innovació. Així, la plataforma conté informació pràctica sobre el finançament de la innovació, la transferència de tecnologia i la comercialització, i la iniciativa empresarial innovadora. El seu objectiu és esdevenir una eina que es basi en estudis de cas, notes sobre polítiques i eines de treball en col·laboració.

Per més informació, podeu consultar altres entrades sobre innovació publicades a aquest blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter