ACCIÓ impulsa el programa de mobilitat per a investigadors TECNIOSPRING

ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa el programa de mobilitat per a investigadors TECNIOSPRING, inclòs en les Marie Curie Actions del 7th Framework Programme (FP7). L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar la mobilitat d’investigadors experimentats centrant-se en projectes de transferència de tecnologia. El programa atorgarà 56 ajuts en els pròxims 5 anys, amb un pressupost total de 7,8 milions d’euros, dels quals 3,1 procedeixen de la Unió Europea (UE).

En la primera convocatòria s’han concedit 16 ajuts per a investigadors que provenen d’Europa (63%) i d’Amèrica (37%). Els investigadors són contractats pels centres de la xarxa TECNIO per a desenvolupar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència de tecnologia. Els projectes aprovats pertanyen als àmbits tecnològics següents: Materials; TIC; Energia i Mediambient; Biotecnologia; i Química.

Catalunya compta amb 45.000 investigadors que treballen a jornada completa en el sector públic i privat. Aquesta xifra representa l’1,76% del total de la població activa, una taxa superior a la mitjana europea que se situa en l’1,66%. En aquest sentit, TECNIOSPRING potencia la incorporació de talent científic en el sistema de recerca i innovació català i l’establiment d’aliances internacionals estratègiques.

Per informar-vos en detall de les convocatòries, podeu consultar el lloc web de TECNIOSPRING.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter