La Fundación BBVA ha impulsat 112 projectes de recerca catalans en el període 2001-2011

Fundación BBVALa Fundación BBVA centra la seva activitat en el foment de la investigació, en la formació avançada i en la difusió social del coneixement científic. Els seus programes estan focalitzats en 5 àrees estratègiques: Medi ambient; Biomedicina i salut; Economia i societat; Ciències bàsiques i tecnologia; i, per últim, Cultura (sobretot, música i literatura). En aquestes àrees, la Fundación BBVA desenvolupa i finança projectes de recerca; facilita formació especialitzada mitjançant beques, cursos, seminaris i tallers; concedeix premis a investigadors i professionals que han contribuït significativament a l’avanç del coneixement; i comunica i difon aquest coneixement mitjançant publicacions, debats i conferències.

Per aprofundir en el tema, es pot consultar l’Informe Projectes de recerca de la Fundación BBVA, per programes i entitats de recerca, disponible al portal web MERIDIÀ i que incorpora les dades del període 2001-2011 per als territoris de llengua i cultura catalanes. La font d’informació són els llistats de projectes publicats al lloc web de la Fundación BBVA.

En el període 2001-2011, la Fundación BBVA ha focalitzat els ajuts a projectes de recerca en els programes d’Economia i Societat (212 projectes), Medi Ambient (81) i Biomedicina i Salut (76). Dels 369 projectes concedits en el període 2001-2011 en tot l’Estat espanyol, Catalunya n’ha rebut 112 (un 30,3% del total), el País Valencià, 24 (6,5%) i les Illes Balears, 6 (1,6%). Dels 142 projectes atorgats als territoris de llengua i cultura catalanes, un 62,7 % corresponen a universitats.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la Fundación BBVA, així com l’informe del portal web MERIDIÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter