S’aprova RIS3CAT, l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT)

RIS3CATEl Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat RIS3CAT, l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya, que ha de garantir que les inversions en R+D+I cofinançades per la Unió Europea (UE) es tradueixin en creixement econòmic i creació d’ocupació al territori.  Resultat de més d’un any de treball interdepartamental, s’emmarca en l’Estratègia Catalunya 2020 (ECAT 2020), un full de per reactivar l’economia i reorientar el sector productiu cap a un model econòmic més intel·ligent, més sostenible i més integrador. La RIS3CAT suposa una oportunitat per connectar el sistema d’R+D+I amb el teixit productiu.

L’especialització intel·ligent és un requeriment previ per a les inversions en R+D+I cofinançades amb fons europeus. Els estats membres i les regions han de detectar les  potencialitats i concentrar els fons europeus en les activitats econòmiques que realment tinguin capacitat de transformació del territori. Es preveu que Catalunya rebi, en el període 2014-2020, 1.980 milions d’euros de fons europeus, un 44% més que en el període anterior.

A partir dels objectius estratègics, la RIS3CAT defineix 4 eixos d’actuació: Àmbits sectorials líders; Activitats emergents; Tecnologies facilitadores transversals; i, per últim, Entorn d’innovació. L’estratègia aposta per la col·laboració dels agents (sistema d’R+D+I, empreses, administracions públiques i usuaris de la innovació). En aquest sentit, la RIS3CAT és una estratègia que lidera el Govern, però que protagonitzen els agents del sistema de recerca i innovació.

Per a més informació, es poden consultar els llocs web de RIS3CAT i de l’ECAT 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter