Llibre: «Barcino II: marques i terrisseries d’àmfores al Baix Llobregat»

Barcino IIEl programa Corpus International des Timbres Amphoriques (CITA) va ser adoptat l’any 1993 per la Unió Acadèmica Internacional (UAI), amb l’objectiu d’elaborar un corpus internacional de marques d’àmfora gregues i llatines. Sota la coordinació de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), s’han publicat 2 volums sobre les troballes fetes a Catalunya i el tercer, «Barcino II: marques i terrisseries d’àmfores del Baix Llobregat», es presentarà el pròxim dijous 20 de febrer a les 18:30 hores al Museu de Sant Boi de Llobregat.

A Catalunya, la publicació dels resultats del programa CITA s’inicià l’any 1997 amb el segon volum, «Baetulo: les marques d’àmfora», coeditat per l’IEC i el Museu de Badalona. L’any 2009 es publicà el volum 15è, «Barcino I: marques i terrisseries d’àmfores del pla de Barcelona», coeditat per l’IEC i per l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC). Ambdues institucions també s’han encarregat de la publicació que es presenta ara i que és el volum 18è del programa internacional.

«Barcino II» presenta la riquesa vinícola de la comarca, que comportava la fàbrica dels corresponents envasos a la vall del Baix Llobregat. A continuació es fa un estudi de les terrisseries dels diferents jaciments amb una valoració de les intervencions arqueològiques, acompanyada d’abundant documentació gràfica. El gruix del volum l’ocupa el corpus epigràfic dels diferents segells, on s’han recollit les marques sobre àmfores Pascual 1 i Dressel 2-4, però també d’altres tipus amfòrics.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ICAC, així com el portal de Publicacions de l’IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter