Col·leció «Arnaldi de Villanova Opera Theologica Omnia (AVOThO)»

Arnaldi di VillanovaLa col·lecció «Arnaldi de Villanova Opera Theologica Omnia (AVOThO)» és un projecte d’edició de les obres teològiques completes d’Arnau de Vilanova (1235-1311). El projecte està dirigit per Josep Perarnau i coeditat per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i la Facultat de Teologia de Catalunya, sota els auspicis de la Unió Acadèmica Internacional (UAI). A més, el projecte ha propiciat la celebració de 2 trobades internacionals d’estudis sobre Arnau de Vilanova, celebrades l’IEC els anys 1994 i 2004. Aquest projecte substitueix el titulat «Arnaldi de Villanova Scripta Spiritualia», que va ser impulsat des de l’any 1950 per Ramon Aramon Serra.

El primer volum de la col·lecció va aparèixer l’any 2004 amb un extens estudi introductori: «De semine sripturarum. Allocutio super significatione nominis Tetragrammaton». El segon volum va sortir l’any 2007: «Alphabetum catholicorum ad inclitum dominum regem Aragonum pro filiis erudiendis in elementis catholicae fidei. Tractatus de prudentia catholicorum scolarium». Ara es publica el tercer volum, el qual conté «Tractatus de tempore adventus Antichristi: ipsius et aliorum scripta coæva».

D’altra banda, aquest dimecres 26 de febrer a les 12:10 hores a la Facultat de Teologia de Catalunya es presentarà una miscel·lània d’homenatge a Josep Perarnau, director del projecte de recerca i membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC. La miscel·lània serà publicada al volum 38/2 de la «Revista Catalana de Teologia».

Per a més informació, podeu consultar el portal de Publicacions de l’IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter