Publicacions: «Petit atles lingüístic del domini català (volum 4)», de Joan Veny

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha publicat recentment el volum 4 del «Petit Atles Lingüístic del Domini Català», l’obra dirigida pel dialectòleg i membre de l’Institut, Joan Veny. Es tracta d’un atles lingüístic interpretatiu basat en el quart volum de l’Atles Lingüístic del Domini Català (ALDC), un projecte de recerca de la Secció Filològica de l’IEC. L’obra està dedicada al lèxic del camp i dels cultius, i aporta material lingüístic i etnogràfic de 190 localitats de tot el domini català. Es tracta d’una obra de referència, innovadora, divulgativa i, alhora, de gran rigor científic.

Aquest volum conté 121 mapes seleccionats del quart volum de l’ALDC i inclou un mapa comparatiu, 26 mapes fonètics i 94 mapes lèxics. L’obra és fruit d’un projecte iniciat l’any 1964 i preveu la publicació d’un total de 9 volums, cadascun dels quals recull una col·lecció de mapes que mostren la diversitat i la unitat de la llengua en funció de l’espai.

Per a més informació, podeu consultar la notícia publicada a l’IEC, així com la nota informativa del VilaWeb.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter