Informe OECD: «Promoting Research Excellence: New Approaches to Funding»

Els sistemes nacionals de recerca s’enfronten a un entorn cada vegada més competitiu per a les idees, el talent i els fons de finançament, i els governs es veuen obligats a modificar la forma de finançar la recerca. L’informe «Promoting Research Excellence: New Approaches to Funding», publicat per l’Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) presenta evidències sobre com els governs dirigeixen i financen la recerca en les institucions d’educació superior i de recerca pública mitjançant iniciatives d’excel·lència en recerca (sigles en anglès, REIs). Aquests instruments fomenten la investigació d’alt nivell proporcionant finançament a gran escala i a llarg termini.

L’informe proporciona informació sobre com funcionen les REIs i les característiques de les institucions que han estat designades com a centres d’excel·lència. A banda de mostrar els beneficis d’aquestes iniciatives, l’estudi també indica els errors que cal evitar abans de posar-les en funcionament. També recull casos de diversos països de l’OECD com ara el d’Espanya, en què es menciona la iniciativa dels  Centros de Excelencia Severo Ochoa. Altres anàlisis detallades són els de Dinamarca, Alemanya, el Japó, Noruega, Portugal i Eslovènia.

Per a més informació, podeu consultar l’informe «Promoting Research Excellence: New Approaches to Funding» al lloc web de l’OECD.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter