Convocatòria: Proyectos de investigación científica en la Red de Parques Nacionales (2014)

El Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, en el marc del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación (2013-2016), ha obert la convocatòria de Proyectos de investigación científica en la Red de Parques Nacionales (2014). L’objectiu fonamental és promoure un millor coneixement científic en matèries relacionades amb la Red de Parques Nacionales, per tal de contribuir a la conservació i protecció ambiental d’aquesta xarxa de parcs. El pressupost total per aquesta convocatòria és de 626.855 euros.

Els projectes tindran una durada de 3 anys i podran ser individuals o coordinats. Les línies de recerca prioritàries són les següents:
1. Impacte dels parcs nacionals en la seva àrea d’influència socioeconòmica. Sinergies entre els usos compatibles i la conservació dels valors naturals i els serveis ambientals aportats.
2. Pertorbacions en els medis costaner i oceànic, incloses les espècies invasores. Seguiment remot d’indicadors ambientals en el medi marí.
3. Efecte de pertorbacions greus en els sistemes naturals macaronèsics: incendis, vulcanisme, sismes, prospeccions sísmiques, herbivoria, espècies invasores. Seguiment, mesures pal·liatives i de restauració.
4. Millora del coneixement científic en parcs nacionals de declaració recent (2004-2014).

La presentació de sol·licituds finalitzarà el 9 de maig de 2014, i es podrà realitzar a través de la seu electrònica del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.

Podeu accedir a les bases de la convocatòria 2014 al lloc web de l’Organismo Autónomo de Parques Nacionales (OAPN).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter