40è aniversari de la Societat Catalana de Sociolingüística

La Societat Catalana de Sociolingüística (SOCS), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), celebrarà enguany el 40è aniversari de la seva fundació. La presentació del Grup Català de Sociolingüística al VIII Congrés Mundial de Sociologia de Toronto l’agost de 1974 es considera el seu acte fundacional. La inauguració de la commemoració tindrà lloc el dijous, 27 de març, a les 6 de la tarda, a la Sala Pi i Sunyer de l’Institut. L’acte serà presidit per Joandomènec Ros, president de l’IEC, i hi intervindran Ester Franquesa, directora general de política lingüística de la Generalitat de Catalunya, i Joan Pujolar, president de la SOCS.

La constitució del Grup Català de Sociolingüística va significar la introducció de la sociolingüística als països de parla catalana en un moment de canvi polític i en el context de les mobilitzacions de l’Assemblea de Catalunya i del Congrés de Cultura Catalana (1975-1977). El programa previst per aquesta celebració inclourà la conferència «La sociolingüística catalana, de la resistència a la institucionalització», amb les intervencions de Joaquim Torres i d’Emili Boix, tots dos expresidents de la Societat, entre altres comunicacions.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la SOCS.

Una resposta a 40è aniversari de la Societat Catalana de Sociolingüística

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter