INAECU, un institut de recerca sobre l’activitat científica universitària

L’institut interuniversitari Investigación Avanzada sobre Evaluación de la Ciencia y la Universidad (INAECU) és un centre que desenvolupa la seva activitat en l’avaluació de l’activitat científica i tecnològica, i en les polítiques i gestió de les institucions d’educació superior. Actualment està integrat per personal docent i investigador de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM) i la Universidad Carlos III de Madrid (UC3M).

Una de les tasques de l’institut INAECU és afavorir el treball en xarxa, fomentant la cooperació i la presentació de projectes conjunts, tant en institucions de recerca com empresarials. En aquest marc, s’encarrega de gestionar l’Observatorio IUNE, l’eina que permet analitzar l’R+D+I de les universitats espanyoles públiques i privades a través dels indicadors d’activitat de la recerca dels quals disposa. L’observatori es basa en fonts d’informació oficials, contrastades i fiables, i en les anàlisis de dades homologables i de fàcil accés (per a més informació, vegeu l’entrada publicada sobre el tema en aquest blog).

En aquest context, els investigadors de l’INAECU destaquen la importància de la informació de tipus bibliomètric i cienciomètric per a l’elaboració i seguiment dels plans estratègics i la realització de benchmarking o l’estudi comparatiu amb altres institucions.

Per a més informació, podeu consultar les publicacions més recents de l’INAECU, així com els esdeveniments que s’hi organitzen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter