Exposició: «Impuls al coneixement científic. Mancomunitat de Catalunya: 100 anys»

Mancomunitat de CatalunyaEl pròxim divendres 11 d’abril a les 13 hores, s’inaugura a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) l’exposició «Impuls al coneixement científic. Mancomunitat de Catalunya: 100 anys», organitzada per la Diputació de Barcelona i l’IEC. La instal·lació temàtica forma part de l’exposició «Mancomunitat de Catalunya, 100 anys. L’inici del demà», organitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), i de les que s’aniran inaugurant a diferents punts del país.

Aquest projecte expositiu neix per commemorar el centenari de la creació de la Mancomunitat de Catalunya. Explica i posa en valor les iniciatives d’una organització institucional que va actuar durant una dècada amb una energia inusitada per crear sòlides eines de connectivitat i de creixement a Catalunya. Consta d’una mostra genèrica i de sis de temàtiques que es presenten en sis seus diferents del territori català:
– «L’inici del demà. Mancomunitat de Catalunya: 100 anys». 8 d’abril – 20 de juliol (CCCB, Barcelona)
– «De la beneficència al servei públic de sanitat». 8 d’abril – 20 de juliol (CCCB, Barcelona)
– «Noves estructures per a l’educació». 9 d’abril – 20 de juliol (Escola Industrial, Barcelona)
– «Impuls al coneixement científic». 11 d’abril – 4 de juny (IEC, Barcelona)
– «Comunicar el territori: telefonia i obres públiques». 10 d’abril – 1 de juny (Institut d’Estudis Ilerdencs, Lleida)
– «Xarxa de Biblioteques Populars». Finals de maig – finals de juliol (Palau de la Diputació de Tarragona, Tarragona)
– «Normativització de la llengua». 17 de juny – 27 de juliol (Casa de Cultura de Girona, Girona)

L’exposició «Impuls al coneixement científic. Mancomunitat de Catalunya: 100 anys» explica com l’IEC va ser un dels primers organismes fundats per Prat de la Riba després del seu nomenament, el 1907, com a president de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de convertir-se en el primer centre «públic» de recerca de la història de Catalunya. Durant els anys de la Mancomunitat, es va impulsar la institució amb l’objectiu d’afermar la cohesió interna de la comunitat científica catalana i aconseguir el seu reconeixement internacional.

Per a més informació, podeu consultar els llocs web del CCCB i de l’IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter