Convocatòria: Projectes EUREKA de cooperació en tecnologia i innovació (2014)

EurekaEUREKA, la xarxa europea per a la innovació, ha obert una convocatòria per a Joint Collaborative Project Proposals on Technology & Innovation Cooperation between Spain, Germany, France and the United Kingdom. Es tracta d’una nova convocatòria de projectes conjunts per a desenvolupar productes i aplicacions tecnològiques innovadores.

Com a coordinadors nacionals, hi participen les agències per a la innovació d’Alemanya, França, el Regne Unit i Espanya (en aquest darrer cas es tracta del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial, CDTI). Per participar en la convocatòria, el projecte ha de ser transnacional i implicar, com a mínim, a dues empreses de països diferents. A més, els sol·licitants han d’impulsar projectes d’alta tecnologia que es puguin comercialitzar i serveis basats en la tecnologia. Les sol·licituds de projectes s’han de presentar abans de l’1 d’agost de 2014 a les agències nacionals d’innovació.

Creada l’any 1985, EUREKA és una iniciativa intergovernamental de suport per a l’R+D+I cooperativa en l’àmbit europeu, que agrupa a més de 40 països. L’objectiu consisteix a impulsar la competitivitat de les empreses mitjançant el foment de projectes tecnològics internacionals en qualsevol àrea, orientats al desenvolupament de productes, processos i serveis amb un clar interès comercial i basats en tecnologies innovadores. Es tracta d’una xarxa descentralitzada, en la qual cada país assumeix el finançament de les seves entitats participants, mentre que EUREKA avala la qualitat dels projectes aprovats, que poden obtenir així un finançament públic en condicions favorables.

Entre altres iniciatives, EUREKA impulsa, conjuntament amb la Comissió Europea (CE), el programa Eurostars per al finançament i suport de petites i mitjanes empreses intensives en R+D. La finalitat és estimular els projectes d’investigació i innovació amb col·laboració internacional i orientats a la comercialització. En el marc del programa Horizon 2020 (H2020), el programa Eurostars ha triplicat el pressupost total, amb 1.140 milions d’euros per al període 2014-2020.

En aquest context, el CDTI ha obert la sisena crida conjunta per a la presentació de propostes EUREKA entre empreses d’Israel i Espanya, que estarà oberta fins al 30 de juny de 2014.

Per a més informació, podeu consultar els llocs web d’EUREKA i del CDTI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter